Wie zijn wij?

Ik ben Nadia Naji, Molenbeekse en sinds februari dertiger. Ik ben co-voorzitster van Groen Molenbeek, onze lokale groep die ik vorig jaar opnieuw tot leven wekte. Ik heb het plezier daar met een grote, enthousiaste groep plannen te smeden voor een groene gemeente. Daarnaast ben ik ook geëngageerd lid van het Dagelijks Bestuur van Groen Brussel. Vrijwilliger by night, medewerker by day: overdag werk ik als beleidsadviseur op het kabinet van onze mobiliteitsminister Elke Van den Brandt en als gastdocent Communicatie op de Erasmushogeschool. In mijn vrije tijd kijk ik graag series (tip: Succession op Streamz), met een bord pasta alla norma op de schoot (uit Simpel van Ottolenghi, p 184).

Ik ben Jeremie Vaneeckhout. Ik ben een 36-jarige papa van drie meisjes en ik woon met mijn gezin in Anzegem. Al van jongs af aan steek ik met plezier veel energie in mijn maatschappelijke engagementen. Zo was ik hoofdleider van mijn Chirogroep en voorzitter van de Jeugdraad. Van 2012 tot 2019 was ik schepen voor Jeugd, Sport, Cultuur, Armoedebeleid, Ruimtelijke Ordening, Klimaat en Natuur. Het was voor mij een kans om elke dag te strijden voor een leefbare gemeente op maat van kinderen en ouderen. Tussen 2014 en 2019 leerde ik Groen van binnen en van buiten kennen als ondervoorzitter. Vandaag werk ik als parlementslid in het Vlaams Parlement. Ik wil tonen dat politiek het leven van mensen kan verbeteren. Door te vertrekken van hun zorgen, hun wensen en hun ideeën.

%d bloggers liken dit: